Belastingaangifte binnenkort ook via mobiele telefoon

Belastingaangifte gebeurt nu nog op de computer.
Belastingaangifte gebeurt nu nog op de computer. Foto ANP / Koen Suyk

De belastingaangifte moet na dit jaar gemakkelijker worden. De Belastingdienst komt met een app waar mensen hun belastingaangifte mee kunnen doen. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën vandaag laten weten aan de Tweede Kamer.

Twitter avatar erikvderwalle Erik van der Walle Komend jaar is het wellicht mogelijk om belastingaangifte via een app te doen. Stas Weekers wil beginnen met eenvoudige aangiftes.

De app voor mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets, is in eerste instantie bedoeld voor eenvoudige aangiften. Nederlanders voor wie de belastingsituatie ingewikkelder is, moeten nog op de oude manier aangifte doen.

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

De Belastingdienst probeert de belastingaangifte al jaren eenvoudiger te maken. De formulieren worden steeds vaker vooraf ingevuld door de dienst. Veel aangiften over 2012 waren grotendeels ingevuld. Uit eerder onderzoek bleek wel dat het belangrijk is alle informatie te checken, want soms staan er fouten in of worden worden belastingvoordelen niet duidelijk.