Armstrong schikt in eerste zaak - grootste zaken lopen nog

Lance Armstrong in 2009 voorafgaand aan de negentiende etappe van de Tour de France. Veel wielerliefhebbers dachten toen nog dat hij zijn talloze overwinningen zonder doping had klaargespeeld.
Lance Armstrong in 2009 voorafgaand aan de negentiende etappe van de Tour de France. Veel wielerliefhebbers dachten toen nog dat hij zijn talloze overwinningen zonder doping had klaargespeeld. Foto EPA / Ian Langsdon

Lance Armstrong heeft vandaag een schikking getroffen met een verzekeraar die de oud-wielrenner drie miljoen dollar(2,2 miljoen euro) aan bonussen had betaald voor het winnen van de Tour de France. Dat meldt persbureau AP. Het gaat om het bedrijf Acceptance Insurance, dat Armstrong tussen 1999 en 2001 had beloond voor zijn wieleroverwinningen.

De verzekeraar klaagde Armstrong eerder dit jaar aan, nadat de gevallen stersporter had toegegeven als profwielrenner doping te hebben gebruikt. Advocaten van beide kanten willen geen details geven over de schikking. Het enige dat ze wilden zeggen, was dat beide partijen tevreden zijn met het resultaat.

De problemen zijn nog niet voorbij voor Armstrong. Hij is ook betrokken bij een vergelijkbare zaak, waarbij een pr-bureau twaalf miljoen dollar eist. Daarnaast heeft de Amerikaanse justitie hem aangeklaagd wegens fraude met geld van de US Postal Service. Armstrong zou zijn voormalige sponsor hebben opgelicht met zijn leugens over het gebruik van doping.