Verkoop Opzij en J/M

Weekbladpers Groep zet de tijdschriften Opzij en J/M Ouders in de verkoop. Dat maakte het concern vanmorgen bekend. Directeur Koen Clement wil niet zeggen wanneer de bladen verkocht moeten zijn en of er interesse voor is. Het bedrijf voert een reorganisatie uit die 123 van de 720 werknemers hun baan zal kosten. Daarnaast moeten de boekenuitgeverijen van het bedrijf – onder meer Querido en de Arbeiderspers – meer gaan samenwerken en zullen ze één pand betrekken in het centrum van Amsterdam.

J/M en Opzij kampen met een dalende oplage en maken verlies; andere bladen van WPG als Happinez en Vrij Nederland „zijn winstgevend of draaien break even”, aldus Clement.

Oud-hoofdredacteur Margriet van der Linden zegt de toekomst van Opzij nog steeds positief te zien: „Ik denk dat het goed komt.”