‘Veertien doden door noodweer op Sardinië’

Bij noodweer op Sardinië zijn gisteravond en vannacht veertien mensen om het leven gekomen op het Italiaanse eiland. Honderden mensen zijn geëvacueerd, een brug is ingestort en auto’s werden weggeblazen door de wind.

Ondergelopen straten in het stadje Uras. Foto AP / Alessandra Chergia

Bij noodweer op Sardinië zijn gisteravond en vannacht zeker veertien mensen om het leven gekomen op het Italiaanse eiland. Honderden mensen zijn geëvacueerd, op sommige plekken steeg het waterpeil tot drie meter hoogte, een brug is ingestort door de kracht van het water en auto’s werden weggeblazen door de wind, zo meldt persbureau Reuters.

Bij het noodweer waaide het hard en viel zo veel regen dat straten onderliepen met modderstromen en rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten op het eiland hebben ze “mogelijk al decennialang” niet een dergelijk “extreme situatie” meegemaakt. “Vooral omdat de storm het hele eiland heeft geraakt.”

Volgens lokale media zijn er veertien doden gevallen door de storm. De autoriteiten hebben dat dodental ondertussen bevestigd. De burgemeester van Olbia, een van de zwaarst getroffen plekken op het eiland, zei dat zijn stad verwoest is door de “apocalyptische” storm, schrijft persbureau AP. Grote delen van zijn stad stonden blank.

Onder de doden zijn vier leden van één gezin, drie inzittenden van een auto die in Gallura van een ingestorte brug viel en een politieman die in Dorgali een ambulance escorteerde en met auto en al eveneens van een ingestorte brug naar beneden stortte.

Olbia:

Twee mannen moeten door hun straten met een boot in Olbia. Foto AP / Antonio Satta

    • Anouk van Kampen