Vanuit een virtuele gondel

None

Geen tijd, geld of zin om naar Venetië te gaan? Maar wil je wel het San Marco Plein, het Dogenpaleis en de Rialtobrug van dichtbij zien? Google biedt uitkomst. Na de Galapagos Eilanden, de Mount Everest, de CERN-deeltjesversneller in Genève en de Grand Canyon heeft Google nu ook Venetië in detail in kaart gebracht op Google Maps. Venice: the city built on water is een uitgebreide multimediale productie waarin het internetbedrijf de schoonheid en de viezigheid van deze zinkende stad laat zien in tekst, beeld en geluid.

Via Google Streetview is het mogelijk om in een virtuele gondel alle 117 eilanden, 150 kanalen en 409 bruggen te zien. Met een kaart uit 1838 laat Google bezoekers zelfs het Venetië van bijna tweehonderd jaar geleden ervaren. Venice: the city built on water is een must-see voor de liefhebbers van deze romantische plek en een uitkomst voor mensen die niet tegen drukte kunnen.