Twitterprofiel voor iedereen

Kyle McDonald stelde op 7 november, de dag van de beursgang van Twitter, zijn account open voor de wereld. Iedereen kan in zijn naam twitteren. Dat kan door zijn account @kcimc een privébericht te sturen en te beginnen met een tilde-symbool (~).

De Amerikaanse mediakunstenaar is gefascineerd door de digitale identiteit die twitteraars opbouwen. „Het enige dat onze identiteit verbindt met onze online persoonlijkheid is een wachtwoord”, zegt McDonald op techblog Mashable. „Wat gebeurt er als we die verbinding verbreken en onze online identiteit verdunnen?” Twitteraars kijken vooral of ze echt toegang hebben tot @kcimc getuige de vele ‘werkt dit’-berichten.

McDonald kwam in 2011 ook in het nieuws met zijn project People Staring at Computers. Hij installeerde software op openbare computers in New York die beelden van gebruikers vastlegde en verzamelde. Het leverde hem een bezoekje op van de geheime dienst.