Ster bouwen met Star Wars

None

Wie dacht dat Star Wars na de aankoop door Disney niet schattiger kon worden, moet Tiny Death Star eens downloaden. In het spel moet de gebruiker in de rol van snoodaard Darth Vader de Death Star bouwen. Het imposante ruimtewapen dat planeten kan opblazen is in Tiny Death Star verworden tot een humoristische simulator à la Sim City.

De speler bouwt verdiepingen die gebruikt worden voor appartementen, restaurants en onderhoudt de dagelijkse behoeftes van inwoners. Ondertussen moet de gebruiker in het geheim martelkamers en militaire installaties bouwen.

De uitvoerige 8bit-graphics maken Tiny Death Star tot een lust voor het oog. De interface is prettig en de bediening simpel. Het spel vergt wel een lange adem, het bouwen van nieuwe verdiepingen of aanvullen van winkelvoorraden kost tijd. Voor Star Wars-fans is de app een feest van herkenning vanwege de vele bekende figuren in de dodelijke maar vrolijke dodenster.