Zeker zeventien doden na noodweer. Premier Letta: nationale tragedie

None
Foto AP

Bij overstromingen en verwoestingen als gevolg van zwaar noodweer zijn gisteren op het Italiaanse eiland Sardinië zeker zeventien mensen omgekomen. In anderhalf uur viel 45 centimeter regen. Italiaanse media praten over een cycloon, weerkundigen vermeden vanmorgen die term. Het kabinet heeft in spoedberaad vanmorgen de noodtoestand uitgeroepen, om de hulpverlening te kunnen versnellen. „Dit is een nationale tragedie”, zei premier Letta. De meeste slachtoffers vielen in het noordoosten van het eiland. In de zwaar getroffen havenstad Olbia, ’s zomers een drukke toeristenbestemming, was een boot vannacht op veel plaatsen het enige bruikbare vervoermiddel. De meeste slachtoffers zijn verdronken in de onverwachte vloedgolf.