‘Schutter Parijs gearresteerd’ - OM Parijs ontkent arrestatie

De politie patrouilleert op de Champs-Elysées in Parijs, na een melding van een man die werd gegijzeld door een gewapende man in zijn auto, en werd gedwongen hem af te zetten bij de drukke winkelstraat.
De politie patrouilleert op de Champs-Elysées in Parijs, na een melding van een man die werd gegijzeld door een gewapende man in zijn auto, en werd gedwongen hem af te zetten bij de drukke winkelstraat. Foto AFP / Fred Dufour

De schutter die gisteren op diverse plekken in Parijs om zich heen schoot en daarbij een fotograafassistent verwondde, is gearresteerd. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Parijs ontkent vooralsnog de arrestatie:

Twitter avatar LinkerFRA Ron Linker En het bericht van Le Parisien alweer ontkend: FRENCH PROSECUTORS DENY PARIS GUNMAN HAS BEEN ARRESTED

Drie schietincidenten in korte tijd

Gisteren viel een gewapende man de lobby van de Franse krant Libération binnen en schoot een aantal keer om zich heen. Daarbij raakte één persoon gewond, het gaat om een 27-jarige man die werkt als assistent van een fotograaf. Zo’n twee uur later werden er drie schoten afgevuurd voor het hoofdkantoor van de bank Société Générale in de Parijs. In een verklaring laat de bank weten dat een man voor de bank het vuur opende, en niemand gewond raakte.

Kort daarna belde een man de politie om te vertellen dat hij was gegijzeld door een gewapende man. Volgens de politie dwong de man zijn gijzelaar hem terug de binnenstad van Parijs in te rijden, zes kilometer verderop, en af te zetten bij de drukke winkelstraat Champs-Elysees

Het is nog altijd onduidelijk over de drie incidenten met elkaar verband houden.

Later meer.

    • Nando Kasteleijn