Iraanse attaché in Beiroet gedood bij aanslag

Foto Reuters

Bij een dubbele aanslag in de Libanese hoofdstadBeiroet zijn vanochtend zeker 23 mensen gedood, onder wie de Iraanse cultureel attaché Ibrahim Ansari. De explosies, vlak na elkaar bij de Iraanse ambassade, houden verband met de burgeroorlog in Syrië. Het geweld voedt de angst voor het overslaan van het conflict tussen sunnieten en shi’ieten naar het fragiele Libanon. Op bewakingscamera’s is te zien hoe een zelfmoordenaar zich opblaast bij de ambassade. Vlak daarop ontploft een autobom. Iran is bondgenoot van de Syrische president Assad. In Libanon steunt Iran de beweging Hezbollah, waarvan de strijders in Syrië meevechten aan de zijde van het regeringsleger tegen de (sunnitische) rebellen. De rebellen hebben eerder wraak aangekondigd op deze betrokkenheid van Hezbollah in Syrië.

Foto Reuters