Kunst en robotica

None

Gaan // expositie Nature rewired Christiaan Zwanikken T/m 30 maart, Museum Het Valkhof, Nijmegen. museumhetvalkhof.nl

Kunstwerken en installaties die op bijzondere wijze kunnen bewegen, schedels, bewegende dierfiguren, robotica. Dat is in Nijmegen te zien in de tentoonstelling Nature Rewired van de Nederlandse beeldend kunstenaar Christiaan Zwanikken. De technische basis van zijn werk bestaat uit computergestuurde mechaniek, die zijn beelden en landschapsinstallaties in beweging brengt. Hij heeft er ook in het buitenland veel succes mee. Zwanikken richt zich in zijn werk op het continue proces van de evolutie en de verantwoordelijkheid die de mens heeft voor de schepping. Hij wil inzicht geven in het bewustzijn van mens en dier, het gedrag en de beweging van dieren en van de aarde. Je kunt in het museum ook een nieuwe documentaire zien over hoe de kunstenaar werkt in zijn atelier in een klooster in Portugal, waar hij met zijn familie woont.