Twee doden en 29 gewonden na instorten gebouw Zuid-Afrika

Reddingswerkers zoeken naar vermiste bouwvakkers onder het puin van de Tongaat Mall, een winkelcentrum in aanbouw waarvan het dak vandaag instortte.
Reddingswerkers zoeken naar vermiste bouwvakkers onder het puin van de Tongaat Mall, een winkelcentrum in aanbouw waarvan het dak vandaag instortte. Foto AFP/ Rajesh Jantilal

Ten minste twee mensen zijn om het leven gekomen toen een deel van een winkelcentrum in aanbouw instortte in het Zuid-Afrikaanse Tongaat, vlak bij Durban. 29 anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt persbureau AP op gezag van politie en getuigen. Reddingswerkers proberen nog mensen te bevrijden.

De meerderheid van de mensen die nog vastzitten zijn bouwvakkers. Hoeveel het er precies zijn, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van hulpdienst Netcare 911 sprak volgens persbureau AFP van vijftig vermisten.

AP meldt op gezag van het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA dat er op de plek eigenlijk niet meer gebouwd mocht worden. De plaatsvervangend burgemeester zei dat de aannemers vorige maand voor de rechter moesten verschijnen, omdat ze hun werk niet goed deden. Volgens hem werd aangenomen dat het werk op de bouwplaats was gestopt.


Grotere kaart weergeven

Dit bericht wordt later bijgewerkt met nieuwe informatie. Je kunt de pagina later verversen.

    • Frank Huiskamp