Drie mannen aangehouden voor schietpartij advocaat Waalre

Drie mannen zijn vanochtend door de politie aangehouden voor een schietpartij in Waalre, begin dit jaar. Daarbij raakte een advocaat lichtgewond. Of er ook een verband is met een brand in het kantoor van de advocaat, is nog niet bekend.

De verdachten komen volgens de politie uit Mierlo en zijn 23, 26 en 28 jaar oud. Hun huizen worden doorzocht.

De advocaat, Marcel Senders, werd op 21 februari door een fietser beschoten terwijl hij vlak bij zijn woning in Waalre in de auto zat. Door glassplinters raakte hij lichtgewond. De dader ging er op een fiets vandoor. Bij Omroep Brabant zei een collega van Slenders op dezelfde dag al een vermoeden te hebben wie de dader was. Een paar dagen later werd er in het kantoor van Slenders in Waalre brand gesticht. Of de drie aangehouden mannen daarbij betrokken zijn, wordt nog door de politie uitgezocht.

In mei lichaam gevonden vlakbij huis advocaat

In mei werd vlakbij het huis van Slenders een auto aangetroffen met een stoffelijk overschot. Het vermoeden bestond dat de inzittende Slenders was, maar dat bleek niet het geval te zijn. De politie beschouwt de zaak van Slenders en die van het lichaam in de auto als ‘losstaand’.

Voor tips over de schietpartij loofde de politie een bedrag van tienduizend euro uit, maar die beloning is vooralsnog niet uitgekeerd.