Beeldverhalen te koop

None

Voor hoeveel miljard wordt Snapchat verkocht? Deze vraag houdt de gemoederen in Silicon Valley al weken bezig. Eigenaar Evan Spiegel zou zowel Google als Facebook – die de fotodienst willen kopen – hebben afgeslagen. De internetbedrijven bieden volgens ingewijden zeker 3,5 miljard dollar voor de app. Snapchat bestaat sinds september 2011 en dagelijks worden er zo’n 350 miljoen foto’s mee gemaakt. Een mooie aanwinst voor de uitdijende techgiganten. Met de dienst kunnen gemakkelijk foto’s bewerkt worden (met tekst en viltstiften a la Microsoft Paint) en gedeeld met vrienden.

Sinds oktober kunnen gebruikers ook zogeheten Snapchat Stories maken. Verhalen van tekst en beeld die maar 24 uur bestaan aan de hand van foto’s die de gebruiker in de loop van de dag maakt. Deze optie verlengt de houdbaarheid van de app die nog lang niet in zicht is. Snapchat is zeer de moeite waard voor gebruikers die graag laten zien wat hen bezighoudt.