Bedreiger Rotterdamse wethouder vrij, onderzoek wordt voortgezet

De Rotterdamse wethouder en PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus.
De Rotterdamse wethouder en PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus. Foto ANP/ Bas Czerwinski

De 47-jarige Rotterdammer die vorige week woensdag werd opgepakt, omdat hij de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus zou willen laten ombrengen, is vrijgelaten. Er zijn volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende aanwijzingen om de man langer vast te houden. Het onderzoek wordt wel voortgezet.

De man werd vorige week aangehouden nadat er bij de politie informatie was binnengekomen over zijn voornemen de wethouder te laten doden. Karakus werd hierop meteen beveiligd. De rechter-commissaris bepaalde vrijdag dat de man tot vandaag in voorlopige hechtenis kon blijven.

Aan de dreiging zou mogelijk een langlopend conflict met de gemeente Rotterdam over een pand ten grondslag liggen. PvdA’er Karakus heeft als wethouder onder meer wonen in zijn portefeuille.

    • Frank Huiskamp