Anoniem chatten met BBM

De Blackberry is dood. Lange leve Blackberry Messenger. De chatdienst heeft een nieuw leven op de smartphones van de concurrentie gekregen. Vorige week werd de app beschikbaar voor iPad. In oktober konden Android- en iPhone-gebruikers al aan de slag met Blackberry Messenger ofwel BBM.

In de nieuwste versie van BBM is het nog makkelijker om vrienden uit te nodigen om berichten uit te wisselen, via mail en sociale media. De vraag is alleen of de gebruiker er überhaupt veel vrienden zal vinden. De meesten hebben Whatsapp. Voor jongeren is BBM wel een handige berichtendienst. Gebruikers chatten namelijk met elkaar zonder elkaars telefoonnummer te hoeven kennen, alleen elkaars BBM-pincode. Zo kunnen jongeren nieuwe contacten leggen zonder gekke telefoontjes. Voor hen kan BBM een alternatief voor Whatsapp worden.

Hans Klis

    • Hans Klis