Politicus VS neergestoken - ‘zoon dader, pleegde zelfmoord’

Creigh Deeds tijdens een debat over gezondheidszorg.
Creigh Deeds tijdens een debat over gezondheidszorg. Foto AP / Steve Helber

De Amerikaanse politicus Creigh Deeds, die lid is van de senaat van Virginia, is vandaag ernstig gewond geraakt bij een steekpartij bij hem thuis. Hij ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is redelijk, meldt AP. Volgens de politie wijzen de eerste signalen erop dat zijn zoon de dader is. Hij is overleden aan schotwonden in het huis gevonden. Waarschijnlijk pleegde hij zelfmoord.De politie kreeg vanochtend vroeg een melding binnen over het incident. Deeds werd overgevlogen naar het ziekenhuis. De senator heeft vier kinderen, van wie een zoon; Gus.

Deeds zit sinds 2001 in de senaat van Virginia. Hij verloor twee keer een politieke strijd van zijn Republikeinse rivaal Bob McDonnell. In 2005 voerde hij campagne om hoofdaanklager te worden in de staat. In 2009 verloor hij de strijd om het gouverneurschap.

    • Laura Klompenhouwer