Alles over Love Actually

December is bijna in zicht. De tijd breekt aan om oude klassiekers als It's a Wonderful Life en The Muppet Christmas Carol, maar ook nieuwe als Love Actually uit de kast te trekken. Die laatste film viert dit jaar zijn tienjarige bestaan. The Daily Beast stofte ter ere hiervan achttien ‘onbekende’ feitjes af over deze mierzoete kerstfavoriet.

Zoals het feit dat het woord ‘actually’ maar tweeëntwintig keer wordt uitgesproken in de 135 minuten durende film, en dat de scènes op Heathrow daadwerkelijk gefilmd werden op het Londense vliegveld. En dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat Claudia Schiffer een rol in de film zou krijgen, maar dat geen enkele actrice voldeed aan het criterium ‘moet er uit zien als het Duitse topmodel’.

The Daily Beast is niet de enige site die lijdt aan nostalgie, wie ‘Love Actually’ googlet vindt met de dag meer berichten die de kerstfilm uit 2003 bewieroken.