8.000 handtekeningen tegen voorlichting van ‘seksdokter’ Corrie

Foto Lilian van Rooij

Bezorgde ouders bieden vandaag aan de Tweede Kamer 8.000 handtekeningen aan tegen Dokter Corrie. Het onderdeel van het School-tv Weekjournaal waarin seksuele voorlichting op een humoristische wijze wordt gegeven, kan volgens de ouders niet door de beugel.

De ouders willen dat de petitie tijdens het Kameroverleg op 25 november over het mediabeleid wordt besproken. Het onderdeel van het School-tv Weekjournaal levert de nodige controverse op. Zo zou het een liberale seksuale moraal opdringen. Ook stoort men zich aan de speelse en lichtzinnig wijze waarop Dokter Corrie (Martine Sandifort) bijvoorbeeld zoenen bespreekt:

Of over erecties, in een aflevering met Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig):

Yvonne Koopman, van het oudercomité tegenover de NOS:

“De publieke omroep eigent zich een taak toe die daar niet thuishoort. Ik vind dat seksuele voorlichting thuis zou moeten beginnen, niet op school. Natuurlijk zijn er ook ouders die dat gesprek moeilijker vinden om aan te gaan. Maar dan moet de overheid zich direct tot die ouders richten, niet tot de kinderen.”

Het School-tv Weekjournaal zou op 80 procent van alle basisscholen worden bekeken. Het comité meent dat de seksuele voorlichting door het grote bereik lijkt op een staatsopvoeding.

Volgens staatssecretaris Dekker (OCW) zijn de omroepen echter verantwoordelijk voor de inhoud van hun programma’s, zo schreef hij aan de Tweede Kamer na vragen van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind.

Op stopdoktercorrie.nl kan de petitie worden ondertekend. Voorstanders zijn ook een petitie begonnen: Dokter Corrie Moet Blijven.

    • Philippus Zandstra