Zeker zes doden door tornado’s in Midwesten VS

Tientallen tornado’s en zware onweersbuien hebben een ravage aangericht het Midwesten van de Verenigde Staten. Zeker zes mensen kwamen om het leven en tientallen mensen zijn gewond geraakt.

Een auto is op een stapel puin beland door een tornado in Washington, Illinois.
Een auto is op een stapel puin beland door een tornado in Washington, Illinois. Foto Reuters / Jim Young

Tientallen tornado’s en zware onweersbuien hebben een ravage aangericht het Midwesten van de Verenigde Staten. Zeker zes mensen kwamen om het leven en tientallen mensen zijn gewond geraakt, meldt persbureau AP.

Verschillende dorpen in de staat Illinois werden zwaar getroffen. De autoriteiten gaven een weeralarm af. Honderden huizen werden vernietigd door de harde wind, bomen werden uit de grond getrokken, en stroom- en gasleidingen raakten beschadigd. Alle getelde doden kwamen in deze staat om het leven, maar een zeker doden- en gewondenaantal is er nog niet omdat communicatie op veel plekken moeilijk is en veel wegen ontoegankelijk zijn.

Ook in het centrum van de stad Chicago viel de stroom uit. Een volgepakt football-stadion werd vanwege het naderende onweer ontruimd. Volgens de website van de Amerikaanse National Weather Service waren er in totaal 65 tornado’s in het gebied, waarvan de meerderheid in Illinois.

    • Anouk van Kampen