Wilde planten in de stad

Lezen // tijdschrift Another Escape Bestellen via anotherescape.com

Het Britse tijdschrift Another Escape doet heel erg denken aan twee andere nieuwkomers op de tijdschriftenmarkt, Cereal (over reizen en eten) en Kinfolk (over samenzijn en elkaar ontmoeten). Alle drie zijn prachtig vormgegeven, hebben ‘langzame’ onderwerpen en een invalshoek die net een tikkie anders is. Another Escape gaat over mensen die een andere uitweg zoeken om het hectische alledaagse leven te ontvluchten. Neem John (46) uit Noord Londen. John doet aan urban foraging; het verzamelen van wilde planten, vruchten en zaden in de stad. Camilla (ergens in de 30) is een imker die haar bijen houdt op de daken van gebouwen verspreid over heel Londen. Paul en Lizzy blazen nieuw leven in vintage machines en klassieke automobielen. Eddie heeft zijn leven gewijd aan het roosteren van koffiebonen, de onmisbare (en vaak vergeten) schakel in het proces van de koffieplant tot kopje koffie.