Wie veroorzaakte de apocalyps?

None

Zien Amusement

Revolution

Veronica, 21.25-22.20u.

Al sinds Planet of the Apes, de film met Charlton Heston en Roddy McDowall uit 1968 die in de VS cultstatus geniet, wordt er in Hollywood stevig op los gefantaseerd over de postapocalyps. Het hoe en waarom van het einde van de wereld-zoals-we-die-kennen zélf is niet van wezenlijk belang; de vraag is: wat doen we daarna?

In de tv-serie Revolution is die apocalyps van relatief bescheiden omvang. Het verhaal begint vijftien jaar na de Blackout, het moment waarop overal in de wereld de elektriciteit uitviel – om nooit meer aan te gaan. De mensheid leeft weer op de manier van vóór de Industriële Revolutie: wanneer de zon onder is, gaan de kaarsen aan. Het leven is, kortom, minder gejaagd en vriendelijker, al trekken er nog gewapende bendes rond.

Een van die milities valt een dorpje binnen om een man te verhoren die ze verdenken schuldig te zijn aan de Blackout. Bij het daarop volgende gevecht sneuvelt die man. Zijn zoon wordt gevangengenomen. Aan dochter Charlie (Tracy Spiridakos) de taak om uit te vissen wat haar vader destijds heeft uitgespookt. Met twee dorpsgenoten vertrekt ze naar Chicago, naar haar oom Miles, die er meer van moet weten.