Tussenstand hulpactie voor Filippijnen: 9,9 miljoen euro

Het Instituut voor Beeld en Geluid, vandaag.
Het Instituut voor Beeld en Geluid, vandaag. Foto ANP / KIPPA / Sander Koning

De hulpactie voor de Filipijnen die vanochtend van start is gegaan, heeft al 9,9 miljoen euro opgebracht. Bij aanvang stond de teller nog op 8 miljoen euro.

Het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid is vandaag het centrum van de nationale actie. Bekende Nederlanders en politici zullen er langs komen om geld te doneren op Giro 555 of om in het belpanel voor nummer 0800-1112 te zitten. Ook worden er optredens gegeven.

Naast de optredens is er ook een veiling. Zo kan er geboden worden op dartles van Raymond van Barneveld, een keer het weer presenteren met Piet Paulusma of het schaatspak van Sven Kramer:

De hulpactie begon vanochtend met een donatie van de gemeente Maassluis die per bewoner een euro doneerde, wat uiteindelijk goed was voor een bedrag van 32 duizend euro. De actiedag wordt vanavond afgesloten met een liveshow op de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS.

De Samenwerkende Hulporganisatiess (SHO) hebben een kaart gepubliceerd met waar welke organisatie op de Filippijnen actief is.

    • Philippus Zandstra