Oefenduels Oranje en bekertoernooi naar Fox

Presentator Toine van Peperstraten stapte na twintig jaar van NOS over naar de nieuwe zender Fox. Foto ANP Kippa / Sander Koning

Televisiezender Fox zendt met ingang van volgend seizoen alle vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands elftal uit. Hetzelfde geldt voor de samenvattingen van het KNVB-bekertoernooi. Daarover is overeenstemming bereikt met de KNVB, werd vandaag bekendgemaakt. De uitzendrechten zijn momenteel nog in handen van SBS.

De wedstrijden van Oranje en de bekersamenvattingen zullen te zien zijn op het open kanaal van de zender, dat beschikbaar is voor iedereen met digitale televisie. Het contract met de KNVB en Eredivisie Media en Marketing (EMM) loopt tot en met het seizoen 2017-2018. Ook de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is de komende vier jaar te zien bij Fox.

Duels van Jong Oranje en het Nederlandse vrouwenelftal worden vanaf volgend seizoen eveneens uitgezonden door Fox. Hiervoor moet wel een abonnement op betaalzender Fox Sports worden afgesloten.

‘Een logische stap’

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, vindt de overgang naar Fox een logische stap. “Fox is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker erg veel te bieden”, laat hij weten. “De kwaliteit van de zender is bovendien internationaal bewezen. Absoluut een mooie plek voor deze wedstrijden.”

Waar de kwalificatiewedstrijden van Oranje voor het EK van 2016 te zien zullen zijn, is nog niet bekend. Deze uitzendrechten liggen bij de UEFA. Alle wedstrijden van het WK in Brazilië zijn volgend jaar te zien bij de NOS. (Novum)