‘Nieuw bewijs tegen Ronald P. voor moord Anneke van der Stap’

Ronald P. twee jaar geleden in het gerechtshof in Arnhem. Foto ANP / Aloys Oosterwijk

In de zaak rond de moord op Anneke van der Stap is nieuw bewijs opgedoken tegen Ronald P., die vorig jaar nog werd vrijgesproken van de moord. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend.

Het Openbaar Ministerie denkt dat P. de 22-jarige Rijswijkse in 2005 heeft omgebracht en haar lichaam heeft gedumpt. Nu zou er volgens de krant een getuigenverklaring zijn die P. direct in verband zou brengen met de dood van de de kunststudente acht jaar geleden. De krant meldt dat op basis van politiebronnen.

Delftenaar Ronald P. zit een celstraf van vijftien en een half jaar uit voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994, ook wel bekend als de Puttense moordzaak. Justitie klaagde hem vorig jaar ook al aan voor de dood van Van der Stap. Het OM eiste toen levenslang, maar de rechtbank sprak P. vrij wegens gebrek aan bewijs. Het OM ging in hoger beroep. Dat hoger beroep gaat morgen van start bij het gerechtshof in Den Haag.

    • Anouk van Kampen