Moeder van jongen die naar Syrië wilde kritisch op ‘traagheid’ politie

De familie van de 18-jarige Robbin die mogelijk op weg is naar Syrië, is ontsteld over de ‘trage’ handelwijze van de politie. ‘Als er meteen actie was ondernomen, hadden ze Robbin misschien nog kunnen tegenhouden’, zegt zijn moeder tegenover NRC Handelsblad.

Een soldaat van het Syrische leger viert de herovering van Hejeira, vorige week. Foto ANP / EPA / SANA

De familie van de 18-jarige Robbin die mogelijk op weg is naar Syrië, is ontsteld over de ‘trage’ handelwijze van de politie. ‘Als er meteen actie was ondernomen, hadden ze Robbin misschien nog kunnen tegenhouden’, zegt zijn moeder tegenover NRC Handelsblad.

De bekeerling uit Arnhem wordt sinds vorige week vermist en zou met een Marokkaans-Nederlandse vriend naar Syrië zijn gereisd. Zijn moeder deed vorige week donderdag aangifte en zei erbij dat haar zoon vermoedelijk naar Syrië is vertrokken.

De inhoud van Robbins computer was volgens haar tot zondagavond nog steeds niet door de politie bekeken. De familie wist de computer te kraken en vond filmpjes met jihadpredikers.