Schietpartij bij hoofdkantoor Sociéte Générale in Parijs - dader voortvluchtig

Foto Reuters / Jacky Naegelen

Een man zou vanmiddag voor het hoofdkantoor van de Franse bank Sociéte Générale in het zakendistrict van Parijs het vuur hebben geopend, zo meldt persbureau Reuters op gezag van een woordvoerder van de bank. Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen.

Kort daarna kaapte de gewapende man een auto en dwong de bestuurder hem af te zetten bij de Champs-Élysées. De politie is op dit moment met man en macht opzoek naar de dader. Er hangt onder meer een helikopter boven de Champs-Élysées.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zegt in een reactie:

“Zolang deze man op de vlucht is en wij zijn motieven niet kennen blijft hij een bedreiging. We moeten nu snel handelen.”

De politie onderzoekt momenteel de toedracht van de schietpartij.

Schietpartij bij Franse krant

Eerder vanochtend opende een man het vuur in de lobby van de Franse krant Libération. Daarbij raakte één man zwaargewond. Het gaat vermoedelijk om dezelfde man die later voor de deur van Sociéte Générale om zich heen schoot en daarna een auto kaapte. Als gevolg van het incident bij Libération hebben alle mediakantoren in Parijs politiebescherming gekregen.

Onze correspondent in Frankrijk, Peter Vermaas, twittert:

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas De beelden van de verdachte lijken op de man die vrijdag bij nieuwszender BFMTV met een wapen binnenkwam #Libération http://t.co/96HJwqTwB4
Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Schietpartij bij Libération is een “directe aanslag op de democratie … op de persvrijheid”, zegt premier Ayrault.