Een stagedive van 12 meter, maar niemand die Watsky wil opvangen

Screenshot YouTube

De Vans Warped Tour in Londen is gisteren even stilgelegd na een stagedive van rapper Watsky. Nu is dat op zich geen probleem, maar hij sprong van 12 meter. Jammer dat het publiek er niet op was voorbereid.

Watsky en zijn band speelden een versie van Pink Floyds Another Brick In The Wall toen de rapper de speakers ging beklimmen. Eenmaal bovenin, bij de lichten, zwaait hij zijn fans toe en gooit zijn pet. Allemaal leuk en aardig, maar ineens springt Watsky naar beneden. Geen duik, maar een feet first bommetje dat fout uitpakt: het publiek gaat aan de kant.


Volgens Gigwise is Watsky afgevoerd met onbekende verwondingen; een dame in het publiek hield er een gebroken arm aan over en nog een bezoeker is in het ziekenhuis opgenomen. Watsky heeft inmiddels zijn excuses aangeboden:

“I have no excuse for my actions, and the only way I can explain my mindset is that it was a huge overreach in the heat of the moment. I feel f***ing terrible. I made a boneheaded decision that got people hurt, and it’s extremely lucky it wasn’t worse.”

In de categorie hoe het wel moet: Eddie Vedder van Pearl Jam tijdens Pinkpop 1992. Met dank aan een behulpzame cameraman.

En als u dacht dat 12 meter al hoog was, dan kent u Boyhitscar nog niet met de beruchte ‘Seagull’-manoeuvre.

Meer stagedives en andere capriolen: hier.

    • Philippus Zandstra