Eén gewonde bij schietpartij Libération - politiebescherming media Parijs

Politie doet bij de ingang van de Franse krant Libération onderzoek nadat er vanochtend een schietpartij plaatsvond.
Politie doet bij de ingang van de Franse krant Libération onderzoek nadat er vanochtend een schietpartij plaatsvond. Foto AFP / Kenzo Tribouillard

Bij een schietpartij bij de Franse krant Libération in Parijs is vanmorgen ten minste één gewonde gevallen, het zou gaan om een 27-jarige man die werkt als assistent van een fotograaf. Dat meldt Libération op zijn website. De dader is voortvluchtig.

Update 11:57 - politiebescherming voor alle media in Parijs

Twitter avatar AFP Agence France-Presse #BREAKING: Police deployed at all Paris media offices after Liberation shooting

Het slachtoffer zou in de borst zijn geschoten en in kritieke toestand verkeren. De assistent was bij de krant voor een fotosessie voor het magazine Next, aldus Libération.

De schietpartij vond rond 10:15 uur in de lobby van krant plaats. De schutter zou een aantal schoten hebben afgevuurd en daarna op de vlucht zijn geslagen. Over het motief van de dader is op dit moment nog niks bekend. Het gebouw waar de krant in zit is momenteel afgesloten. Een speciale eenheid van de Franse politie is ter plaatse.

Afgelopen vrijdag liep een andere gewapende man de lobby in van tv-zender BFM, waarbij hij journalisten bedreigde voordat hij wegrende. Of er een verband is, is op dit moment onduidelijk.