Dader schietpartij Parijs nog altijd voortvluchtig

De man die vanochtend een fotograaf neerschot op de redactie van de krant Libération in Parijs, is nog altijd voortvluchtig. De politie heeft een klopjacht op de dader geopend. De Franse president Francois Hollande zei zojuist dat het prioriteit is om “degene die probeerde te moorden en mogelijk weer kan moorden, te stoppen”.

De politie patrouilleert op de Champs-Elysées in Parijs, na een melding van een man die werd gegijzeld door een gewapende man in zijn auto, en werd gedwongen hem af te zetten bij de drukke winkelstraat. Foto AFP / Fred Dufour

De man die vanochtend een fotograaf neerschoot op de redactie van de krant Libération in Parijs, is nog altijd voortvluchtig. De politie heeft een klopjacht op de dader geopend. De Franse president Francois Hollande zei zojuist dat het prioriteit is om “degene die probeerde te moorden en mogelijk weer kan moorden, te stoppen”.

Dat schrijft persbureau AFP. Een helikopter vliegt momenteel boven de buurt waar het kantoor van de president huist en vlak bij de Camps-Elysees. De 27-jarige fotograaf raakte ernstig gewond bij de schietpartij. Hij werd geraakt in zijn borst. De dader sloeg daarna op de vlucht. Drie dagen geleden was er een gewapende man bij de Parijse nieuwszender BFM-TV, waarvan de zender beelden heeft vrijgegeven:

Minder dan twee uur na de schietpartij bij de krant werden vandaag drie schoten afgevuurd voor het hoofdkantoor van de bank Société Générale in de Parijs. In een verklaring laat de bank weten dat een man voor de bank het vuur opende, en niemand gewond raakte. Kort daarna belde een man de politie om te vertellen dat hij was gegijzeld door een gewapende man. Volgens de politie dwong de man zijn gijzelaar hem terug de binnenstad van Parijs in te rijden, zes kilometer verderop, en af te zetten bij de drukke winkelstraat Champs-Elysees.

Link tussen drie incidenten niet zeker, wel vermoedens

Het is niet zeker dat de drie incidenten met elkaar te maken hebben, zegt de politie. Ook het incident van afgelopen vrijdag wordt nog onderzocht. De buurten waar de incidenten plaatsvonden worden extra beveiligd en alle media krijgen politiebescherming. Deze schietpartij wordt nog onderzocht.

Een foto van de schutter van vrijdag bij BFM-TV, vrijgegeven door de nieuwsorganisatie:

Twitter avatar le_Parisien Le Parisien A PARTAGER. Fusillades à #Paris : la première image du suspect. Le DIRECT à suivre ici http://t.co/42mEkVpZLI http://t.co/dhipTFDPQr
    • Mirjam Remie