Vettel vestigt nieuw Formule 1-record - acht keer winst op rij

Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten vandaag. Foto Reuters / Adrees Latif

Sebastian Vettel heeft bij de Grand Prix van de Verenigde Staten vandaag zijn achtste zege op rij geboekt in de Formule 1. De Duitse wereldkampioen vestigde daarmee een nieuw record.

Achter de superieure Red Bull-coureur legde de Fransman Romain Grosjean van Lotus beslag op de tweede plaats. Vettels ploeggenoot Mark Webber werd derde.

De 26-jarige Vettel, die vorige maand in India de wereldtitel veroverde, evenaarde twee weken geleden in Abu Dhabi al de prestatie van Michael Schumacher, die negen jaar geleden een reeks van zeven zeges op rij neerzette.

De overwinning van Vettel kwam op het Circuit of the Americas nabij Austin geen moment in gevaar. Hij leidde van begin tot eind. Zijn Australische teamgenoot Webber verspeelde bij de start zijn tweede plaats aan Grosjean en wist die schade niet meer te herstellen. Mercedes-rijder Lewis Hamilton finishte als vierde, voor Fernando Alonso (Ferrari).

Giedo van der Garde mocht van de negentiende plek vertrekken, maar viel direct terug naar de laatste positie. De Nederlandse Caterham-coureur knokte zich uiteindelijk toch terug naar de negentiende plaats, net voor zijn Franse ploeggenoot Charles Pic.

(Novum)