Deze foto van een presentatrice maakt tienduizenden mensen boos

De foto.
De foto. Facebook Melissa Bachman.

Ruim 34 duizend handtekeningen zijn er al tegen haar verzameld. De Amerikaanse presentatrice Melissa Bachman heeft veel mensen boos gemaakt met bovenstaande foto. Bachman is namelijk een fervent jager, en de leeuw op de foto is dood.

Bachman plaatste de foto op Twitter, met deze tekst:

“An incredible day hunting in South Africa! Stalked inside 60 yards on this beautiful male lion … what a hunt!”

Inmiddels is haar Twitteraccount verwijderd. Ze plaatste de foto ook op Facebook, in een album met foto’s van haar jachtpraktijken in Zuid-Afrika dit jaar. Ze poseert verder met onder meer een zebra en een antilope. Bachman is presentatrice van een tv-show over jagen, met de weinig verheffende titel Winchester’s Deadly Passion.

Geen stijl, vinden de initiatiefnemers van de petitie. Ze willen dat ze Zuid-Afrika niet meer in mag.

“Melissa Bachman heeft haar carrière gebouwd op de jacht op wilde dieren, puur als sport. Haar capriolen zijn uitgebreid vastgelegd op haar persoonlijke website. Ze is een absolute tegenstelling met de cultuur van behoud, waar dit land zo trots op is. Op haar laatste Facebook-post is ze te zien met een leeuw die ze heeft vermoord in ons land.”

Het programma van Bachman:
http://www.youtube.com/watch?v=HPCQFvozRQE#t=561

Vaker protest tegen praktijken Bachman

Vorig jaar werd er ook geprotesteerd tegen Bachman middels een petitie. Toen was de inzet om haar te verwijderd uit een tv-programma van National Geographic. Dat verzoek werd ingewilligd. Ook die petitie werd door duizenden mensen ondertekend. Een recente Facebook-pagina tegen Bachman heeft bijna 17 duizend likes.

Ook op Twitter weinig lovende woorden:

Twitter avatar tom_grosvenor Thomas What an utterly repulsive person Melissa Bachman is, hunting that African lion and many other innocent animals, makes me sick and furious😡
Twitter avatar JaeKay Jae Kay Ok people. Until you send me a picture of a lion standing proudly over Melissa Bachman’sn body I’m not interested in seeing her pic again.
Twitter avatar JeannetteGoosen Jeannette Goosen Ene Melissa Bachman voelt zich fantastisch en groots terwijl ze glimlachend naast een dode leeuw zit die ze nota bene zelf heeft gedood….

‘Jagen is legaal’

Maar Lourens Mostert, de beheerder van het park in Zuid-Afrika waar de leeuw werd doodgeschoten, verdedigt jagen, door te zeggen dat het legaal is:

“Als het niet juist is op deze leeuwen te jagen, waarom staat onze regering dat dan toe? Dit is niet de enige leeuw die dit jaar is doodgeschoten in Zuid-Afrika.”

Leeuwen die in Zuid-Afrika worden doodgeschoten kunnen naar Europa of Amerika worden getransporteerd. In de vijf jaar voorafgaand aan 2011, werden ruim vierduizend karkassen geëxporteerd. De meesten waren speciaal gefokt om te worden gedood.

Facebook Melissa Bachman

    • Mirjam Remie