‘Vrouwenzender SBS wordt gokkanaal’

Foto ANP / Lex van Lieshout

De nog te lanceren vierde zender van SBS wordt een gokzender en geen vrouwenzender. Dat meldt het AD dat zegt in bezit te zijn van het Strategisch Plan 2014-2016.

Het kanaal dat volgend jaar als vrouwenzender wordt gelanceerd, zou in 2015 verder moeten gaan als gokzender. Voormalig topman van Endemol en huidig NTR-baas Paul Römer spreekt tegenover het AD van een Call TV 2.0. ‘Een heel slimme strategie.’ Volgens de krant hoopt zendergroep in twee jaar tijd zo’n 19 miljoen euro binnen te halen met het plan.

Wat programmering betreft zou SBS denken aan poker, belspelletjes en andere gokspelen. “Zodra legalisering is doorgevoerd, wordt de zender omgebouwd tot een kanaal voor gokdoeleinden”, is te lezen in het plan. De huidige regering wil online gokken met ingang van 2015 waarschijnlijk weer toestaan.

    • Marije Willems