Nostalgie kun je kopen

None

Wat krijg je als je Hema mengt met de zeitgeist die verlangt naar puur, eerlijk en echt? Bijvoorbeeld Dille & Kamille, een warenhuisketen die nostalgie en authenticiteit verkoopt. Denk aan rustiek aardewerk, houten servies, gietijzeren poffertjespannen, échte sponzen en Hollands snoepgoed – mooi gepresenteerd in één van de 23 winkels in België en Nederland. Eikenhouten vloer, lichte muren, klassiek muziekje en voilà: ‘winkels met een ziel’, zoals dat op de website heet. En dat al sinds 1974. Vanaf vandaag kun je ook in Amsterdam bij Dille & Kamille winkelen, en wel tussen de coffeeshops en de tourist traps op de Nieuwendijk. „Een aparte plek”, vindt ook eigenaar en dochter van de oprichter Anique Kamerling, die afgelopen woensdag nog met zaagsel in het haar in het nieuwe pand stond te klussen. „Maar mensen weten ons vast wel te vinden. En de chiquere Haarlemmerstraat is vlakbij.”

    • Francisca Wals