Geen relatie met aandelen

None

„Economische groei is in Europa alleen met een loep te vinden en dat werd deze week nog eens bevestigd door de zeer magere groei van de economie in Nederland en de andere Europese lidstaten in het derde kwartaal. Vier jaar geleden zijn centrale banken begonnen met een onconventioneel experiment waarmee zij de wereldeconomie hebben getracht te stimuleren. Het effect hiervan is vooral merkbaar op de financiële markten. Rentevergoedingen zijn historisch laag en bij gebrek aan aantrekkelijke alternatieven zijn aandelenkoersen dit jaar hard opgelopen, zowel in de VS als in Europa. Dat geeft maar weer eens aan dat er geen verband bestaat tussen economische groei en aandelenrendement. Elk bedrijf heeft in bepaalde mate last van aanhoudende economische tegenwind, maar er zijn genoeg ondernemingen die onder moeizame economische omstandigheden in staat zijn om omzet en winst te laten groeien.”