Opinie

    • Ik

Auto

Als docent ging ik op een ochtend met zestig Leidse masterstudenten merkenrecht naar een pleidooi bij de Haagse rechtbank. Voorafgaand aan de zitting komt een student quasi-verontwaardigd naar mij toe: „U had ons niet verteld dat we hier niet gratis konden parkeren.” (Ze hadden naar later bleek geprobeerd de parkeergarage van de rechtbank binnen te

Als docent ging ik op een ochtend met zestig Leidse masterstudenten merkenrecht naar een pleidooi bij de Haagse rechtbank. Voorafgaand aan de zitting komt een student quasi-verontwaardigd naar mij toe:

„U had ons niet verteld dat we hier niet gratis konden parkeren.” (Ze hadden naar later bleek geprobeerd de parkeergarage van de rechtbank binnen te komen.)

Mijn reactie: „Maar een student moet ook gewoon met de trein komen.”

Repliek van de betreffende Leienaar: „Nee, dat was geen optie, want met de trein kan je niet langs de McDrive om te ontbijten.” Daar had ik niet van terug.

Dirk Visser

    • Ik