Zuidoost-Europese sferen

None

Gaan // Festival Streets Festival the hague Morgen, Cultuurpodium PIP, Den Haag 14:00 - 02:30 uur, toegang gratis platformspartak.eu

Balkanliefhebbers kunnen zaterdag terecht in Den Haag. Daar vindt het Streets Festival The Hague plaats, waar bands uit Macedonië en Servië spelen, waar je kunt genieten van een Balkan-barbecue (ook vegetarisch) en Zuidoost-Europese sterke drank. Er is een ‘zine-jam’, een soort jamsessie waarin de bezoekers een tijdschrift maken. ‘s Middags worden kunstwerken gepresenteerd die zijn ontstaan uit een ‘art-jam’ (en dat is weer een jamsessie voor beeldend kunstenaars). Het muzikale programma loopt uiteen van indiefolk en britpop tot triphop en metal. Het psychedelische bandje Foolish Green uit Skopje maakt zijn West-Europese debuut. Organisator van het festival is Spartak, een liefdadigheidsorganisatie die ontmoetingen organiseert tussen jonge Europeanen. O ja: het festival is gratis toegankelijk.