In beeld

Iraanse shi’ieten onder de modder voor heilige dag Ashoura

Op de heilige dag Ashoura herdenken shi'ieten de dood van Hoessein, de kleinzoon van de profeet Mohammed in de 7e eeuw. Ashoura is de climax van een tiendaagse periode van rouw. Het is op de tiende dag van de eerste maand van de islamitische kalender. In de Iraanse stad Bijar smeren shi'ieten zichzelf in met modder, om uiterlijke verschillen onzichtbaar te maken. Soennitische extremisten (vaak gelieerd aan Al-Qaeda) grijpen dit soort dagen veelal aan om dood en verderf te zaaien onder de shi'ieten, die zij beschouwen als afvalligen. Zo kwamen in Irak gisteren zeker 22 shi'ieten om het leven. De fotoserie is gemaakt in de Iraanse stad Bijar.
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahum Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahum Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi