Geen contact met 13 Nederlanders in Filippijnen

Met veertien Nederlanders in de Filippijnen is sinds de tyfoon geen contact meer geweest. Twaalf van hen wonen in het verwoeste land en twee zijn er op vakantie. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

Een vliegtuig van de luchtmacht vertrok gisteren met hulpgoederen voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen.
Een vliegtuig van de luchtmacht vertrok gisteren met hulpgoederen voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Met dertien Nederlanders in de Filippijnen is sinds de tyfoon geen contact meer geweest. Tien van hen wonen in het verwoeste land en drie zijn er op vakantie. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

Het aantal wisselt steeds. De teller stond donderdag nog op zeventien en dinsdag op 23. Het ministerie benadrukt dat hun vermissing niet hoeft te betekenen dat er iets erg is gebeurd. Vanaf sommige plekken op de Filippijnen is momenteel lastig contact op te nemen met de achterban.

Tyfoon Haiyan verwoestte een week geleden tienduizenden woningen en gebouwen. Honderdduizenden mensen zijn van huis en haard verdreven. Het dodental is opgelopen tot meer dan 3600.

Het defensievliegtuig met hulpgoederen dat donderdagochtend is vertrokken richting Tacloban, komt daar naar verwachting vandaag aan het einde van de middag aan. De KDC-10 heeft onder meer tentzeilen, drinkwatermateriaal, medicijnen en jerrycans in het laadruim. (Novum)