Fotoserie: in je Stormtrooperpak thuis op de bank

Een kleine Stormtrooper op de bank. Foto Klaus Pichler

Een draak aan de keukentafel, een Stormtrooper op de bank of een middeleeuwse ridder achter een strijkplank. De Oostenrijkse fotograaf Klaus Pichler fotografeerde mensen die verkleed zijn als hun alterego, in huiselijke sfeer. En dat levert een heerlijk contrast op.

Fotograaf Pichler is al sinds 2011 bezig om mensen zover te krijgen om in hun kostuums thuis op de foto te gaan. Hij stuurde talloze mails, bracht uren door aan de telefoon en deed verschillende evenementen aan om mensen te ontmoeten voor zijn fotoserie. Zo’n één op de tien hadden trek in zijn voorstel.

Pichler op zijn site over zijn fotoproject ‘Just the Two of Us’:

“Who hasn’t had the desire just to be someone else for awhile? Dressing up is a way of creating an alter ego and a second skin which one’s behaviour can be adjusted to. Regardless of the motivating factors which cause somebody to acquire a costume, the main principle remains the same: the civilian steps behind the mask and turns into somebody else. ’Just the Two of Us’ deals with both: the costumes and the people behind them.”

Foto Klaus Pichler

Een dinoachtig figuur. Foto Klaus Pichler

Boba Fett draait een plaatje. Foto Klaus Pichler

Krampus is een beestachtige demon uit de folklore van de Alpenregio’s. Foto Klaus Pichler

Bekijk ze hier allemaal. Hier meer over het fotoproject. En hier meer over ander werk van Pichler.

    • Marije Willems