De plasticverzamelaar

None

Wie? Boyan Slat, 19

Wat? Oprichter van The Ocean Cleanup

Impact, dat is wat Boyan Slat wil hebben. Vorig jaar stond Boyan Slat op TEDxDelft waar hij vertelde over zijn idee voor een inventief systeem dat in vijf jaar tijd zeven ton plastic uit de oceanen kan vissen om zo de wereldwijde plastic soep aan te pakken. Zijn TEDx talk werd meer dan een miljoen keer bekeken en media van over de hele wereld doken op zijn verhaal. Boyan Slat ging echter niet in op de vele interview-aanvragen die hij ontving, hij was druk.

Ook nu reageert hij afhoudend.

„We zijn op dit moment alle aannames van het concept aan het toetsen door middel van een uitvoerige haalbaarheidsstudie”, mailt hij. „Deze wetenschappelijke studie staat gepland voltooid te zijn rond de lente van 2014. Vandaar dat we op dit moment media-aandacht nog niet kunnen opzoeken, voordat we wetenschappelijk hebben kunnen aantonen dat het concept haalbaar is.”

Wordt vervolgd dus.