ABBA op z’n heavy metal

None

luisteren // Heavy metal If You Have Ghost Ghost B.C. ft. Dave Grohl Nieuwe EP ghost-official.com

‘I Am A Marionette’, een niet héél bekend maar wel heel ABBA-achtig hitje, heeft een nieuw leven gekregen: de Zweedse heavy-metalband Ghost B.C. heeft vandaag een nieuwe EP uitgebracht met daarop vier covers van nummers van Roky Erickson, Army of Lovers, Depeche Mode en dus ABBA. Wat bijzonder is aan de EP, die de titel If You Have Ghost draagt: de productie lag in handen van legendarisch Foo Fighters-voorman Dave Grohl. Als muzikant verzorgde Grohl bovendien gastoptredens op de EP. Binnen de heavy metal is Ghost B.C. bovendien een grote naam: het tweede album van de Zweden, dat dit voorjaar verscheen, bereikte in de Verenigde Staten de koppositie van de iTunes-albumlijst voor rockmuziek. Met hun eerste album Opus Eponymous bliezen ze in 2011 al menig heavy-metalfan de trommelvliezen uit de oren.