Vergelijk de satellietbeelden van voor en na tyfoon Haiyan

Met windstoten van 380 kilometer per uur zaaide orkaan Haiyan eind vorige week dood en verderf in delen van de Filippijnen. Op satellietbeelden die Google heeft verkregen van DigitalGlobe valt de ravage die is aangericht in Tacloban goed te zien. Vergelijk hieronder de satellietbeelden van voor en na de tyfoon.

Met windstoten van 380 kilometer per uur zaaide orkaan Haiyan eind vorige week dood en verderf in delen van de Filippijnen. Tacloban, een grote stad in het getroffen gebied, is een hel, schrijft onze correspondent Melle Garschagen in een reportage vanmiddag in NRC Handelsblad. “De dood is in Tacloban. Vijf dagen na tyfoon Haiyan, op de Filippijnen Yolanda genoemd, liggen de lijken overal”.

Op satellietbeelden die Google heeft verkregen van DigitalGlobe valt de ravage die is aangericht in Tacloban goed te zien. Vergelijk hieronder de satellietbeelden van voor en na de tyfoon.


Bekijk hier meer satellietbeelden van de schade die de tyfoon heeft aangericht. Gisteren plaatsten we een in beeld-serie met luchtfoto’s van de verwoesting op de Filippijnen:

    • David Haakman