Treinverkeer rond Schiphol stilgelegd door brand in trein

Een reizigster vraagt informatie op station Schiphol.
Een reizigster vraagt informatie op station Schiphol. Foto ANP / Robin Utrecht

Het treinverkeer van en naar Schiphol ligt sinds even na elf uur stil vanwege een brandmelding. Dat meldde de NS vanochtend. De storing was rond twaalf uur verholpen. De verwachting was dat het treinverkeer snel daarna weer op gang zou komen.

Twitter avatar NS_online NS online Rond Schiphol geen treinen door een technische storing welke voor rook en warmte heeft gezorgd. Dit is verholpen, we gaan zsm weer rijden.

Als gevolg van de storing is er tot 13.30 uur nog wel beperkt treinverkeer mogelijk. Tussen Schiphol en station Sloterdijk rijden bussen, net als tussen Schiphol en station Amsterdam Zuid. Ook tussen Schiphol en Hoofddorp rijden bussen. De NS waarschuwt dat mensen nog altijd rekening moeten houden met een langere reistijd als gevolg van de brand.

Volgens de NOS stond er een trein in brand en was er door de brand rookontwikkeling op station Schiphol. De perrons werden ontruimd omdat de rook moeilijk kon wegtrekken doordat het station in een tunnel ligt.

De brandweer zou nog niet precies weten wat er aan de hand is, maar er zou geen sprake zijn geweest van een grote brand. Er zijn in ieder geval geen gewonden gevallen.

    • Pim van den Dool