Ex-schooldirecteur Agnus Dei krijgt halfjaar voor ontucht

Archieffoto van een basisschool, niet van Agnus Dei. Foto ANP / Mischa Rapmund

De oud-directeur van een school in Valkenswaard heeft een halfjaar cel gekregen voor ontucht met een leerling en een halfjaar voorwaardelijk, meldt persbureau Novum. Het OM had een celstraf van twee jaar plus een jaar voorwaardelijk geëist.

Behalve de celstraf kreeg de 49-jarige ex-directeur ook een beroepsverbod van vijf jaar, moet hij een taakstraf van honderdtwintig uur uitvoeren en ruim 3600 euro schadevergoeding betalen. Ook vond justitie dat de voormalige schooldirecteur, bij wie in het Pieter Baan Centrum een aan autisme verwante stoornis is vastgesteld, zou moeten worden behandeld. De rechtbank oordeelde dat de man in zijn proeftijd een behandeling moet ondergaan om herhaling te voorkomen.

De man was directeur van Agnus Dei, een school voor ‘kwetsbare kinderen’, in Valkenswaard die vorig jaar november de deuren sloot vanwege de affaire. De ontucht met een autistische zestienjarige leerling vond plaats tussen januari en oktober vorig jaar. De man werd vorig jaar oktober aangehouden. Hij werd ook verdacht van het bezit van kinderporno. Omdat volgens de rechtbank in Den Bosch onduidelijk werd over welke afbeeldingen het gaat, werd dat deel van de dagvaarding nietig verklaard.

    • Anouk Eigenraam