Droger, zonniger

Richting weekeinde domineren hogedrukgebieden het weer in onze omgeving en liggen droge en rustige dagen in het verschiet.

Donderdagavond en -nacht valt nog een flink aantal buien, aan zee lokaal met onweer en hagel. Bovendien staat er aan zee een soms krachtige noordwester. De temperatuur daalt tot waarden tussen 4 en 8 graden.

Vrijdag stabiliseert het weer: in de ochtend valt hier en daar nog een laatste bui, maar in de middag is het grotendeels droog, met nu en dan zon. De wind wordt geleidelijk noordoostelijk en zwakt af. Het wordt rond 10 graden.

In het weekeinde zet de weersverbetering door. Er staat nauwelijks wind en het blijft overal droog. Wel ontstaat soms hardnekkige mist. De middagtemperatuur daalt tot een graad of 7 en ’s nachts vriest het lokaal een graadje.