Opinie

    • Ik

Delftse meisjes

Mijn prachtige, graatmagere dochter van 18 is dit jaar begonnen met een studie in Delft. Ze loopt daar over het perron als ze achter zich een gesprek opvangt waarin een jongen zijn vriend uitleg geeft over de meisjes in Delft: „Delftse meisjes zijn dik”, begint hij. „Delftse meisjes drinken bier, daar worden ze dik van.

None

Mijn prachtige, graatmagere dochter van 18 is dit jaar begonnen met een studie in Delft. Ze loopt daar over het perron als ze achter zich een gesprek opvangt waarin een jongen zijn vriend uitleg geeft over de meisjes in Delft: „Delftse meisjes zijn dik”, begint hij. „Delftse meisjes drinken bier, daar worden ze dik van. Daar krijgen ze jaarringen van. Aan de jaarringen kun je zien hoeveelste jaars een Delfts meisje is.”

Voordat mijn dochter zich kan omdraaien om een scherpe opmerking te plaatsen, vervolgt hij: „Dit meisje voor ons bijvoorbeeld: superslank, eerstejaars…”

Floor de Voogt

    • Ik