Broertje Lowlands niet in Brabant maar Nijmegen, verkoop start zaterdag

Het nieuwe driedaagse festival Down The Rabbit Hole, het ‘broertje’ van Lowlands, vindt plaats in het laatste weekend van juni. Werd bij de summiere aankondiging in augustus nog gedacht dat de nieuwe ‘campingflight’ in Brabant terecht zou komen, naar nu blijkt is het te doen in Nijmegen.

Screenshot uit het mysterieuze promofilmpje van het nieuwe festival. Foto downtherabbithole.nl

Het nieuwe driedaagse festival Down The Rabbit Hole, het ‘broertje’ van Lowlands, vindt plaats in het laatste weekend van juni. Werd bij de summiere aankondiging in augustus nog gedacht dat de nieuwe ‘campingflight’ in Brabant terecht zou komen, naar nu blijkt is het te doen in Nijmegen.

Hoewel nog geen enkele naam van geboekte acts bekend is gemaakt, start komende zaterdag wel de verkoop van kaarten voor het festival dat onderdak biedt aan zo’n tienduizend liefhebbers. Zij kunnen rekenen op “avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica” die volgens de organisatie “in de vrijgevochten jaren 60″ als insipratie golden voor “(psycho)rockers, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers”

De exacte locatie is het Gelderse dorp Beuningen dat in recreatiegebied de Groene Heuvels op 27, 28 en 29 juni plaats biedt aan Down The Rabbit Hole. Reeds was bekend dat het festival kleinschaliger zou worden dan grote broer Lowlands. Het festivalterrein telt meerdere muziekpodia.

Bij de aankondiging van het festival werd nog gespeculeerd over dat Down The Rabbit Hole mogelijk een offensief was tegen het succesvolle Best Kept Secret Festival op het terrein van safaripark Beekse Bergen in Brabant. Dat werd afgelopen zomer voor het eerst gehouden en vindt komend jaar een week vóór het Lowlands-broertje plaats.

    • Jules Seegers