Man aangehouden die Rotterdamse wethouder zou willen laten doden

De Rotterdamse wethouder en PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus. Foto ANP/ Bas Czerwinski

Een 47-jarige Rotterdammer is vanmiddag opgepakt, omdat hij de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus zou willen laten doden. Daarover heeft de politie gisteravond informatie binnengekregen, schrijft de NOS.

Het Openbaar Ministerie nam de bedreiging zo serieus, dat besloten werd om de wethouder te laten beveiligen en de verdachte op te pakken. Karakus is naast wethouder ook lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam.

Conflict over pand mogelijk reden

Na de arrestatie van de man doorzocht de politie zijn huis. De politie heeft nog niet bekendgemaakt of dat iets heeft opgeleverd. Volgens de politie zou de man een langlopend conflict met de gemeente hebben over een pand waarbij Karakus als wethouder Wonen betrokken zou zijn.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet tegenover RTV Rijnmond via een woordvoerder weten geschokt te zijn door het nieuws:

“Hij heeft alle vertrouwen dat het openbaar ministerie en de politie dit tot de bodem zullen uitzoeken.”

    • Frank Huiskamp