Iedereen moet verkopen

Daniel H. Pink: Verkocht

In zijn boek Verkocht gaat Daniel H. Pink de breedte in. Hij betoogt dat we allemaal iets te verkopen hebben: onszelf, onze ideeën, ons werk en zo verder. Verkocht is dus niet alleen bedoeld voor salesprofessionals, al kunnen die er ook nog wat handige tips uithalen. Hoogtepunt is de rode draad die Pink in het boek heeft geweven door de laatste vertegenwoordiger van Fuller Brush, een bedrijf dat schoonmaakartikelen maakt, op de voet te volgen. Die man, Norman Hall, is 75 en gaat nog steeds langs de deuren met sponsjes en aanverwante schrobbers. Hall is een wat zielige man die continu afwijzingen om zijn oren krijgt, maar tegelijkertijd de beste ervaringsdeskundige die je kunt vinden. Pink weet hem mooi te beschrijven en zijn lessen blijken waardevol. Zo verkoopt Pink in het boek op een slimme manier zijn boodschap en daarmee zijn eigen gelijk.